Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

И шампиони читају

Матична библиотека организује програм проводом Међународног дана дјечије књиге „И шампиони читају“ који ће се одржати у Дјечијој библиотеци, 3. и 4. априла.

Међународни дан дјечије књиге обиљежава се 2. априла, са циљем да укаже на важност књижевности за дјецу и како би се дјеца потакла на читање, а касније ту навику и задржала. Планирали смо да их ове године на читање подстичу истакнути спортисти из Источног Сарајева. Матична библиотека организује читаонице прича у понедјељак 3. и у уторак 4. априла у Дјечијој библиотеци. Планирано је да спортисти који дођу у библиотеку представе спорт којим се баве и у коме су успјешни и прочитају причу, те да са дјецом разговарају о спорту и причама које су читали. Читаонице ће се одржавати у девет, десет, једанаест и дванаест часова.
Спортисти који ће читати књиге су успјешни спортисти из Источног Сарајева, шампиони у спортовима којима се баве као што је карлинг, џију џица, џудо, кик бокс, карате, ватерполо, пливање, рукомет, одбојка, фудбал, кошарка, скијање, мачевање и чланови су репрезентације Републике Српске или Босне и Херцеговине.

Најновије