Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

О одјељењу

Дјечије одјељење библиотеке смјештено је на 187 квадратних метара по стандарду уређеног простора и с поносом можемо рећи да су све активности које ово одјељење спроводи испуниле све захтјеве  смјерница IFLА/UNESСO за библиотечке услуге за дјецу. Бесплатне услуге које обезбјеђујемо за све малишане од 1-14 година уклањају социјалне баријере и дају једнаку могућност свима за кориштење како библиотечког тако и дидактичког материјала, могућност за стицање нових знања кроз најсавременије методе и радионичке активности те креативно провођење слободног времена. Дјечија библиотека у свакодневној понуди има школе страних језика, школу рачунара, едукативне радионице, ликовне, школу сликања, програм за бебе до 3 године старости, музичке радионице, те у сарадњи са школом пјевања дјелује и дјечији и омладински хор. Библиотека је обезбиједила и слободан приступ рачунарима и информатичкој опреми, помоћ код израде школских задатака, а значајан допринос пружа и раном откривању талентоване дјеце омогућавајући им стицање додатних знања.Дјечије одјељење садржи око 15000 јединица намијењених дјеци од предшколског до узраста завршног разреда основне школе. У Дјечијем одјељењу можете наћи сликовнице, књиге за дјецу, енциклопедије, рјечнике, научнопопуларну литературу и стрипове. Уз књиге можете посуђивати CD, DVD и играчке.

Овдје се одвијају бројне креативне и едукативне радионице које код дјеце развијају осјећај и љубав како према писаној ријечи и књизи, тако и према неким другим врстама умјетности. Такође, подстичу им љубав према стицању нових знања.

Дјечја библиотека често организује и посјете многих књижевника, овдје се организују можда прва искуства и сусрети дјеце са људима који пишу књиге и сликовнице за дјецу.

Дјечија библиотека Источно Сарајево има око 2300 чланова, богате фондове, који се свакодневно увећавају, које чини преко 15000 наслова, као и велики број културних и васпитних активности. Чињеница да кроз наше просторије прође више од 50 корисника дневно, а 18000 годишње говори о томе колико је магија књижевног надахнућа присутна и данас.

Дјечија библиотека има следеће фондове:

- играчака
- сликовница
- основношколске лектире
- дјечије белетристике
- народне књижевности
- фонд популарних наука
- класичне књижевности
- дискова за звучну и визуелну пројекцију
- стрипова и часописа 

Најновије