Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Међународни дан дјечије књиге се обиљежава 2. априла. На тај дан је 1805. године у Данској рођен Ханс Кристијан Андерсен, славни дјечији писац.

Свјетски дан читања бајки обиљежава се 26. фебруара. Иако је незванични празник, обиљежава се са циљем да охрабри родитеље да дјеци читају бајке и да се сами присјете бајки које су читали или слушали у дјетињству.

Матична библиотека Источно Сарајево у сарадњи са Катедром за србистику Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву организује интерактивне радионице на тему "Приче о ријечима".

Културни центар Источно Ново Сарајево у сарадњи са Матичном библиотеком Источно Сарајево и Форум театром расписују Конкурс за награду – Дара Секулић за 2024. годину.

Матична библиотека Источно Сарајево позива вас да се придружите  акцији поводом Међународног  дана даривања књига,  14. фебруара. За Међународни дан даривања књига прикупљамо књиге за школске и народне библиотеке. 

Матична библиотека Источно Сарајево организује курс дактилографије и пословног дописивања за све  који желе да унаприједе своје вјештине и постану конкурентни на тржишту рада. 

Поштовани читаоци, драги сарадници и пријатељи Библиотеке, захваљујемо се што сте током 2023. године са нама дијелили своју жељу за стицањем нових знања и напретком, посјећујући нашу библиотеку током свих догађаја које смо организовали и користећи наше фондове.

У Дјечијој библиотеци у Источном Сарајеву, помоћник министра за просвјету и културу Републике Српске Тања Ђаковић и директор Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташа Кулашинац озваничили су почетак кампање "Читајмо заједно" коју спроводи ово министарство.

Директорица Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташа Кулашинац и директорица Федералне државне буџетске установа за културу „Сверуска државна библиотека стране књижевности М. И. Рудомино“ Созина Јулија Анатољевна потписале су јуче у Матичној библиотеци Источно Сарајево споразум о сарадњи.

Страна 1 од 11

Најновије