Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Књижевно вече Бранислава Јанковића

Матична библиотека Источно Сарајево организује Књижевно вече Бранислава Јанковића. Књижевно вече ће се одржати у четвртак, 11. маја, у 18.00 часова у Интернет читаоници Матичне библиотеке.

Бранислав Јанковић, популарни нишки писац, постао је познат по књигама које је темељио на српској народној традицији, вјеровањима, легендама и обичајима.

Осим о  до сада објављеним романима „О вуковима и сенкама“ , „Сузе Светог Николе“, „Ветрови зла“, „Зидање амбиса“, „Пета жица“ , „Гвоздени облаци“, разговараћемо са Браниславом Јанковићем и о посљедњем објављеном  роману „Зидање Амбиса“.

Роман „Зидање амбиса“ је прича са поетским набојем, а дешава се у Манастиру Високи Дечани. То је „роман о бурним временима, малим људима, јаким женама и владарима, оцеубицама, слепим свецима и о великој љубави“, каже се у рецензији.

Романи Бранислава Јанковића међи најчитанијим су књигама у библиотекама, а роман „Сузе Светог Николе“ се обрађује у изборној лектири у многим средњим школама у Србији. 

„А ја је гледам у оне лепе очи и мислим: како бих, душо моја, побегао са тобом негде, где нема ни људи, ни Бога, Боже ме прости, ни правила, ни закона, ни казни, па да умиримо ветар и затомимо сваки дажд, да једно другом будемо сунце и месец. Само још да нађемо такво место.” (Зидање амбиса)

Најновије