Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Завршена 16. изложба „Чаролија нити“

Завршена је 16. изложба „Чаролија нити“, културно-едукативна манифестација која је и ове године окупила многобројне љубитеље народне културе и умјетности, излагаче и такмичаре у традиционалном преношењу сазнања и умијећа. Ове године тема изложбе биле је вуна, па је било организовано и такмичење у предењу вуне.

cn2023.jpg

У такмичарском дијелу изложбе „Чаролија нити“ учествовало је једанаест преља, девет преља такмичарки и двије преље су наступиле ревијално, једна на дружицу, а друга на ножну преслицу (окретаљку).  Све преље су показале изузетну вјештину и умијеће у предењу вуне на преслици и вретену, па је трочлани жири одлучио да равноправно награди свих девет преља. Остали учесници и излагачи на 16. изложби  „Чаролија нити“ добили су пригодне поклоне и признања.

cn2023-1.jpg

Радове су изложили чланови удружења “Митров данак” и “Пробуди се”, Психијатријска болница Соколац, Радионица “Чаролија нити”, Kазнено-поправни завод Kула, али и жене које су самостално донијеле своје ручне радове.

Спонзори 16. изложбе „Чаролија нити“ били су  пекара „Златно зрно“ и сластичарна „Солун“.

cn2023-2.jpg

Матична библиотека се захваљује свим медија који су  током три дана  извјештавали о изложби и на тај начин помогли нам у промоцији народног стваралаштва и културних садржаја у Источном Сарајеву.

cn2023-3.jpg

 

Најновије