Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Награђени најчитаоци Дјечије библиотеке

Матична библиотека Источно Сарајево уручила је награде за осморо дјеце која су током љетњег распуста прочитала највећи број књига, чиме је завршена акција „Љетни најчиталац Дјечије библиотеке”.

Награђени су Искра Шошо, Емилија Панџић, Викторија Рајак, Тара Џиновић, Ања Рашевић, Хелена Миладиновић и Инес Чолић, те Лазар Мрђа.
Библиотекар Слађана Братић рекла је да се и ове године Матична библиотека труди да анимира дјецу, да што чешће долазе у библиотеку и труди се да што више ради на промоцији читања као једне од активности којима ће уљепшати свој љетњи распуст.
– И ове године смо организовали акцију „Љетни најчиталац” којој се одазвало 35 дјеце, а додијелили смо осам награда, за најбоље читаоце од првог до петог разреда основне школе, те за оне од шестог до деветог разреда – рекла је Братићева новинарима.
Према њеним ријечима, додијељене су и посебне награде за најмлађе читаоце, а који су прочитали највећи број књига.
Она је изразила задовољство што се оволики број дјеце организовао и када су у љетном периоду, када су више посвећени игри, ипак нашли времена да прочитају понеку књигу, те додала да се може рећи да је Библиотека задовољна и одзивом дјеце и бројем прочитаних књига.
Братићева је навела да је у Библиотеку учлањено око 3.000 дјеце, посјећују је, што кроз учешће у радионицама, што кроз позајмљивање књига.
– Дјечије одјељење Матичне библиотеке испунило је своју функцију и улогу у образовању и испуњавању слободног времена дјеце у Источном Сарајеву – истакла је она и додала да Библиотека организује велики број едукативних радионица – ликовна и илустративна, мале школе страних језика, а ту су и повремене радионице.
Награђене Искра Шошо и Викторија Рајак које су прочитале 27 односно 20 књига, рекле су да дјеца требају да читају како би била образована и паметнија, научила што више ријечи, те како би развијала своју машту.

Извор: Новинска агенција Републике Српске


 

Најновије