Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Караван културе говора

У Матичној библиотеци Источно Сарајево 19. и 20. маја одржаће се „Караван културе говора“ коју организује Удружење „Изражајност“ под покровитељством Министарства просвјете и културе Републике Српске и Града Источно Сарајево.

Зашто је важно његовати културу говора, шта све спада у културу говора и како исправити лоше говорне навике сазнаћемо на стручној трибини 19. маја у 20.00 часова у сали Културног центра Источно Ново Сарајево на којој ће говорити проф. др Драгомир Козомара са Филолошког факултета Бањалука, мастер комуниколог Слободан Роксандић, глумици Марко Миловановић и Милан Босиљчић, те Марко Влајић, сарадник.

У оквиру Каравана културе говора предвиђене су двије радионице намијењене ученицима основних и средњих школа, а на којима ће ученици учити како да говоре на артикулисан, разложан и динамичан начин, како да елиминишу лоше говорне навике и како да оно што изговарају буде занимљиво и сликовито. Радионице ће се одржати 19. маја од 16.00 до 19.00 часова и 20. маја од 11.00 до 14.00 часова.

Караван културе говора завршиће се 20. маја у 17.00 часова промоцијом књиге „Проговори да видим ко си“ аутора Слободан Роксандића. Промоција књиге ће се одржати у сали Културног цента Источно Ново Сарајево. Издавач књиге је Завод за уџбенике и наставна средства Републике Српске.

Караван културе говора у Источном Сарајеву је омаж професору Милораду Телебаку.

Због препоручених епидемиолошких мјера потребно је резервисати мјесто за посјету стручној трибини и промоцији књиге.

 

Најновије