Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Пројекат управљања квалитетом

Семинар Управљање квалитетомМатична библитека Источно Сарајево је у сарадњи са Развојном агенцијом и Центром за квалитет који дјелује при Универзитету у Источном Сарајеву почела са имплементацијом  Пројекта Управљање квалитетом у јавном сектору према ИСО стандарду 9001-2015“.

Прва смо библиотека у Републици Српској и Босни и Херцеговини која је кренула са примјеном овог пројекта. Данас је одржан први семинар за запослене у библиотеци који су упознати са основама пројеката и његовом примјеном. Пројекат ће се проводити у наредних шест мјесеци, након чега слиједи цертификација.

Семинар је дио активности међународног ЕУ Темпус пројекта "Унапређење сарадње са предузећима путем јачања регионалних потенцијала управљања квалитетом у земљама Западног Балкана". У пројекту учествује 15 партнера из Шпаније, Португала, Пољске, Словачке, Црне Горе, Србије и Босне и Херцеговине.

Партнери у пројекту из БиХ су Универзитет у Источном Сарајеву, Универзитет у Зеници и Градска развојна агенција Источно Сарајево.

У пројекту учествује и Европска асоцијација за квалитет са сједиштем у Белгији, Асоцијација за квалитет и стандардизацију из Србије, Висока техничка школа Крагујевац и Бизнис иновациони центар Крагујевац.

Циљ пројекта је унаприједити регионални квалитет (систем управљања квалитетом - QMS) у циљу повећања конкурентности регионалне привреде и побољшања квалитета живота. Посебни циљеви су развој програма обуке и савјетодавне услуге за побољшање квалитета, развој нове инфраструктуре за квалитет, мрежу универзитетских центара и различитих организација за управљање квалитетом који ће осигурати услуге за QMS.

Најновије