Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Љетњи најчиталац Дјечије библиотеке

Ljetnji najčitalacДодјелом награда дјеци која су током љетњег распуста прочитала највећи број књига завршена је акција „Љетњи најчиталац  Дјечије библиотеке“.

У овогодишњој акцији учествовало је 21 дијете у двије категорије и то од првог до петог разреда и од шестог до деветог разреда.

У категорији млађих читалаца прву награду освојила је Жана Авлијаш која је прочитала 17 књига,  други је био Гаврило Бојовић који је прочитао 16 књига, а трећа је Уна Јамина која је прочитала 15 књига.

У категорији старијих читалаца прво мјесто дијеле Анђела Скрамончин и Вук Богдан Брајовић који су прочитали исти број књига 25, друга је Ивана Икић са 23 прочитане књиге, а трећа Анђела Вуквић која је прочитала 15 књига.

Поводом проглашења најуспјешнијих читалаца Дјечије библиотеке организован је и посебан програм у коме су учествовали полазници радионица Дјечије библиотеке и пјесникиња Маријана Петронић.

Матична библиотека наставља са активностима која подстичу дјецу и родитеље да користе услуге библиотеке и већ од понедјељка креће са програмом за дјецу предшколског узраста који ће се одржавати под слоганом „Уз помоћ маме, тате, баке или деке, постани најчиталац Дјечије библиотеке“.

Најновије