Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Промоција књиге Татјане Марин „Трагом мојих мисли“

Књига "Трагом мојих мисли", чији је аутор полицијски службеник Татјана Марин, промовисана је синоћ у Културном Центру Источно Ново Сарајево.

Маринова је рекла новинарима да се савршено сналази у оквирима полицијског посла, али да се трансформише када почене писати.

- Полицијски посао на неки начин од мене тражи да будем професионална, строга, објективна, а писање је дио у којем је права Татјана Марин. Књига је саткана од неких мојих најдубљих мисли, мог виђења свијета, мојих пријатеља и околности - навела је Маринова и додала да је писање њена љубав од најранијег дјетињства.

Према њеним ријечима, корице књиге обилују знаковима који представљају њену личну симболику и било јој је незамисливо да се не нађу на њима.

Маринова је рекла да неће стати на једној књизи, да већ има материјала и за другу, као и да има апсолутну подршку колега.

Рецензент књиге Јадранка Регоје истакла је да је Маринова особа која никога не оставља равнодушним, а да су такви и њени текстови, које је окарактерисала као медитативну прозу.

tanja-marin1.jpeg

- То су успутна запажања о животу, човјеку, свијету у којем живи и сусреће се са различитим изазовима. Сваки од тих малих лирских бисера је заправо једна дивна порука и подука коју бисмо могли у школама предочавати ученицима - указала је Регоје.

Она истиче да су записи Татјане Марин увијек на линији педагошког, едукативног, али и онога што предочава Библија.

Рецензент књиге Данијела Мрда рекла је да је Маринова, прије свега, изузетан полицијски службеник и да је дала немјерљив допринос локалној заједници у превенцији вршњачког насиља, као и у раду са просвјетним радницима и родитељима ученика.

- Тања је због свог комплексног и озбиљног посла сигурно често у ситуацији да искључи емоције. Перо и папир су њен издувни вентил од свакодневне фрустрације - нагласила је Мрда.

Татјана Марин рођена је у Сарајеву. Завршила је гимназију општег смјера и 11. класу Полицијске академије у Бањалуци и већ 17 година је запослена у Министарству унутрашњих послова Републике Српске.

Најновије