Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Традиција и промјене у библиотекарству

Tradicija i promjene u bibliotekarstvuМатична библиотека Источно Сарајево организује промоцију књиге „Традиције и промјене у библиотекарству“ Милене Максимовић, професора на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

Промоција ће се одржати у четвртак, 12. маја 2016. Године, у 12.00 часова у просторијама Матичне библиотеке.

О књизи „Традиције и промјене у библиотекарству“ говориће др Бојана Ласица и мр Ивана Ерић.

Истовремено, биће одржан семинар за библиотекаре матичног подручја, као и припреме за предстојећу изборну скупштину Друштва библиотекара Републике Српске.

У издању Матичне библиотеке Источно Сарајево објављена је  књига „Традиције и промјене у библиотекарству“ Милене Максимовић, професора на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

Проф. др Милена Максимовић посветила је свој радни вијек изучавању библиотекарства и културне историје Срба . Радећи дужи период као библиотекар, библиограф и руководилац библиотеке, објавила је велики број научних и стручних радова из области библиотекарства.  У књизи „Традиција и промјене у библиотекарству“  проф. др Милена Максимовић приказује неке од проблема са којима се сусреће савремено библиотекарство, односно расвјетљавају се поједина, готово у потпуности непозната, питања из културне историје српског народа.

 

Најновије