Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Промоција издања Матичне библиотеке на Сајму књига у Београду

Promocija izdanja sa Sajmu knjiga u BeograduНа штанду Представништва Републике Српске у Београду промовисане су књиге у издању Матичне библиотеке Источно Сарајево.

Промовисане су књиге Горана Врачара „Српска“, Жељка Пржуља „Рука анђела“ и Маријане Петронић „Приче о дјеци с крилима“, а које је Матична библиотека Источно Сарајево објавила ове године.

О дјелима су, осим аутора, говорили професор на Филозофском факултету у Источном  Сарајеву др Саша Кнежевић и директорица Матичне библиотеке Љиљана Кнежевић.

Књига „Рука анђела“ је друго издање, а која је за разлику од првог, изашла у два дијела. Роман је прича о Великом рату и судбини фамилије Вујичић, старог Тодора, његових пет синова и кћерке, из Унуковића подно Трескавице.

Књига Горана Врачара „Српска“ је звучна књига, која представља избор из родољубиве поезије, а осим раније објављиваних пјесма у овом издању налазе се и три до сада необјављене пјесме. Стихове је говорио аутор, а снимљене пјесме прати и одговарајућа музика.

О новој књизи за дјецу Маријана Петронић „Приче о дјеци с крилима“ говорио је пјесник Горан Врачар истичући да је ријеч о савременим бајкама из којих се учи љубави и одрастању.

Директорица Матичне библиотеке Љиљана Кнежевићева истакла је  да се Матична библиотека Источно Сарајево већ девет година представља на Сајму књига у Београду, на штанду Представништва Републике Српске, те да се књиге објављују уз подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске.

 Ове године Матична библиотека Источно Сарајево куповином књига на сајму обогатиће књижни фонд са око двјесто нових наслова за чију куповину су средства обезбједили Град Источно Сарајево и пекара „Златно Зрно“.  

Најновије