Дан даривања књига

Штампа
Вијести

Матична библиотека Источно Сарајево позива вас да се придружите  акцији поводом Међународног  дана даривања књига, 14. фебруара.

За Међународни дан даривања књига прикупљамо књиге за библиотеке сарајевско-романијске регије. 

Акција  се организује од  данас па до 14. фебруара. Књиге које вам више не требају донесите у Матичну библиотеку, ми ћемо евидентрати ваш поклон и послати у библиотеке којима су неопходне.

Међународни дан даривања књига установљен је са циљем промовисања читања код дјеце и одраслих. Обиљежава се у: Аустралији, Канади, Француској, Јапану, Сингапуру, Турској, Немачкој, Бразилу, Египту, Пољској, Грчкој, Португалији, Данској, Индонезији, Кини, као и Украјини, Хрватској, Бугарској и Србији…

Најлакши начин да неко дође до књиге је чланство у библиотеци, због тога помозите библиотекама да обнове своје фондове. Дарујући  књигу библиотеци помогли сте да књигу добије  неко ко није у могућности да је себи приушти.

Библиотеке немају новаца да купе све што је објављено, а можда баш ви имате неку књигу коју не бисте читали и радо би сте умјесто ње на својој полици видјели неку другу. Поклоните библиотеци, неко ће јој се обрадовати. Ако поклоните библиотеци нешто што је вама вишак, будите сигурни да у библиотеци неће бити. Библиотеке имају хиљаде чланова и не могу сви одједном да читају једну књигу, добро ће им доћи по још који примјерак.

Донирањем прочитаних књига, направићете мјеста за нове књиге, за које сте рекли да их нећете више куповати јер немате мјеста. То нас доводи до двоструког задовољства јер помажете и другима и себи.