Стефана Немање 6, 71123 Источно Сарајево 057 340 305 info@matbibli.rs.ba Радно вријеме: 08 - 19

Сребрна плакета Матичној библиотеци

Поводом славе Града Источно Сарајево, 16.09.2013. године, Матичној библиотеци свечано је уручена Сребрна плакета. Матична библиотека је дуги низ година један од стубова културно-образовних дешавања на сарајевско-романијском региону. 

Успјела је да изникне у један од темеља образовања, културе и умјетности на овим просторима. Током свог постојања развијала се и градила статус народне, градске, матичне и научно-популарне установе. Матична библиотека је успјела да постане препознатљива у локалној заједници, прихваћена од стране институција и грађана и генерално узевши постигла је широку афирмацију у јавности. Сви пројекти које је Матична библиотека досада реализовала били су успјешни. Ту треба издвојити: отварање одјељења Дјечије библиотеке, Одјељење за слијепа и слабовидна лица, Одјељење легата и завичајне збирке, издавачка дјелатност, Фестивал дјечијих жеља и Маскенбал, манифестација Чаролија нити, школе страних језика и рачунара, бројне промоције, изложбе и предавања из области књижевности и културне вриједности. Матична библиотека створила је могућност свим грађанима Источног Сарајева да читају, уче, јачају своје личне, културне, духовне и демократске потенцијале и користе добробит нових информацијских технологија.

Данас је Матична библиотека централна и кровна установа културе у Граду, модел успјешног развоја и узор за остале библиотеке и културне институције у окружењу.

 

Најновије