Сарајево кроз вијекове

Сарајево кроз вијековеМонографија „Сарајево кроз вијекове“  нова је књига Десанке Шућур објављена у издању Матичне библиотеке Источно Сарајево. Књига о Сарајеву, али ипак, довољно другачија, различита од многих претходних, иако се на претходне наслања и наставља да говори о оном што  у ранијим публикацијама о Сарајеву и његовој историји није записано.

„Сарајево кроз вијекове“  није научно дјело у строгом смислу тог појма и одреднице, већ је ауторкина замисао да најширу јавност изнова упозна и заинтересује за историју Сарајева и његове околине, али и за све друге знаменитости, вриједности и атракције тог града и краја. У овој монографији није ријеч само о граду у његовом топографско-урбанистичко-архитектонском  исходишту, значењу и капацитету, него и у његовом социјалном, политичком, административном, демографском, културном, духовном и сваколиком другом смислу и манифестовању.

Оно што даје посебну вриједност књизи Десанке Шућур јесте дио књиге о Источном Сарајеву. У овом дијелу књиге ауторка је хронолошки обрадила најзначајније догађаје из ратног периода, почевши од примјера страдања српског народа у Сарајеву и околини, до мировних преговора и посљедица мировног споразума, затим настанак појединих општина, развој институција у граду Источно Сарајево.

 

Књига је богато илустрована фотографијама, картама и другим историографски вриједним артефактима.

 

Контакт

Стефана Немање 6
71123 Источно Сарајево
Тел: 057 340 305
Факс: 057 320 670
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
ЈИБ: 4400545020001