Приче о дјеци с крилима

Marijana Petronić - Priče o djeci s krilimaМаријана Петронић по други пут се представља занимљивим радом за дјецу. Након збирке пјесама „Урнебесне и бајколике пјесмице“, пред најмлађим читаоцима, духом и узрастом, налази се књига „Приче о дјеци с крилима“. Сам наслов Приче о дјеци с крилима иницира тематску садржину ових прича. Приче су невелике обимом, али свакако темом и садржином надмашују број страница на којима су написане. Ауторка и у овом простору и нахереном времену брине о дјечијем одрастању које никада није било лако. Из свакодневних дјечијих доживљаја, причају се приче о љубави, срећи и огромној дјечијој снази да се савладају препреке које се пред њих постављају.

Нешто пронаћи значи живот уљепшати и више вољети, да свако остане у љепоти свог постојања као дијете.

 Књигу је објавила Матична библиотека Источно Сарајево, а ликовно осликао Борко Мочевић.

„Збирка је увјерење, признање, позив да само дјеца најискреније воле, мисле, раде и да је њихов свијет једини прави свијет који треба увијек да траје, јер само се у њему живи на прави начин. Својим поетским порукама збирка ствара могућност да се учини онај, итекако, значајни корак према дјеци и њиховом свијету. Ауторка својим урођеним даром, и кроз ову збирку, чува своју стваралачку аутентичност.“ (из рецензије Божа Тепавчевића).

МАРИЈАНА ПЕТРОНИЋ је рођена 16. априла 1965. године у Требињу. Завршила је студије Свјетске књижевности и библиотекарства на Филозофском факултету у Сарајеву. Добитник је награде за најбољу прву необјављену збирку поезије на традиционалној манифестацији „Слово Горчина“ у Стоцу, септембра 1990. године. Кроз своје текстове ради на откривању мало познатих детаља из периода Ренесансе: Ренесансни Данте у штампи (1471-1629) (превод са енглеског језика); Библиографија: Дантеова „Божанствена комедија“ (1897-2009); Од Субјака до Мануцијеве академије“...До сада је објавила књигу поезије за дјецу „Урнебесне и бајколике пјесмице“ (2008) и роман „Битка за Фиренцу“ (2010).

Контакт

Стефана Немање 6
71123 Источно Сарајево
Тел: 057 340 305
Факс: 057 320 670
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
ЈИБ: 4400545020001