Рука анђела

Жељко Пржуљ - Рука анђелаУ издању Матичне библиотеке Источно Сарајево објављен је роман „Рука анђела“ Жељко Пржуља. Ово је друго издање књиге коју је први пут објавила компанија „Новости“ из Београда, а прво издање Матичне библиотеке.  У новом издању књига је подијељена у два дијела.

Роман је прича о великом рату и судбини фамилије Вујичић, старог Тодора, његових пет синова и кћерке, из Унуковића подно Трескавице.

Пожар рата разбацао је јунаке Пржуљеве књиге на фронтове од Дрине, Цера, Колубаре и Мојковца до Солунског фронта. Ратују и боре се од италијанских Алпа до Добруџе. Робују у логорима Добоја, Арада, Терезина. На крају остаје у животу само један јунак, Мили Вујичић, довољан да настави лозу Вујичића и "припреми људски материјал" за ратове који слиједе 1941. и 1992.

Књига Жељка Пржуља, историјски је роман епских размјера о судбини српског живља из Босне од Сарајевског атентата до формирања прве Југославије.

Ово је потресна прича о малим људима који постају велики у пресудним историјским временима опстајања, породици Тодора Вујичића, Сарајевским атентаторима и другима, али и романсирана прича са стварним историјским ликовима о којима веома штуро знамо само из школских уџбеника, гдје изгледају као нестварни Драгутин Димитријевић Апис, краљ Петар, војвода Радомир Путник, Франц Фердинанд...

 

Контакт

Стефана Немање 6
71123 Источно Сарајево
Тел: 057 340 305
Факс: 057 320 670
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
ЈИБ: 4400545020001