Вечери кинеског филма

Večeri kineskog filmaМатична библиотека Источно Сарајево и Катедра за Синологију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву организују „Вечери кинеског филма“ у Културном центру Источно Ново Сарајево које ће се одржати од 20. до 22. фебруара 2017. године.

Публика у Источном Сарaјеву имаће прилику да погледа филмове „Монах Сјуенцанг на Будином путу“, „Проклество жуте хризантеме“ и „Црвена стијена“.

 

Филмови ће се приказивати од 18.00 часова, а улаз на  пројекције је бесплатан.

Први филм који ће бити приказ је филм "Монах Сјуенцанг из династије Танг" и говори о тешком путу кинеског калуђера Сјуанцанга, тражењу и ширењу будизма прије хиљаду година.

Други филм је „Проклетство жуте хризантеме“ редитеља Јимоу Џанга. Иако су га претходни филмови 'Кућа летећих бодежа' и 'Херој' окарактерисали како мајстора акције, овог пута нешто већи простор дат је  дијалозима и раскошној костимографији што не значи да су борилачке сцене у другом плану.

Сплетке на краљевском двору за вријеме кинеске династије Танг у центру су замршене приче о сукобу царице и цара те његовим проблематичним потомцима.

У  сриједу, 22. фебруара, биће приказан филм „Црвена стијена“.

Кинески епски спектакл у којем је Џон Ву екранизовао историјске битке и сплетке које су измијениле историју кине Кине.

Овај монументални филм снимљен је према историјским догађајима из 208. године који су популаризовани у роману Луа Гуанзхонга у тринаестом вијеку . Редатељ Џон Ву желио се држати историје, а већину сценарија утемељио је на књизи 'Хронике Три Краљевства'. Међутим, истовремено је из романа извукао одређене забавне елементе.

 

 

Контакт

Стефана Немање 6
71123 Источно Сарајево
Тел: 057 340 305
Факс: 057 320 670
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
ЈИБ: 4400545020001