Посјета амбасадора Краљевине Мароко Матичној библиотеци

Матичну библиотеку Источно Сарајево данас је посјетио његова екселенција амбасадор Краљевине Мароко у Босни и Херцеговини Мулај Абес Кадири. 

Амбасадор је изразио задовољство што је у Источном Сарајеву и посјетом Матичној библиотеци. 

 

„Ја сам очекивао малу библиотеку са скромним фондом, али ово је заиста велика и чини ми се веома значајна библиотека" рекао је током посјете амбасадор Мулај Абес Кадири.

Директорица Матичне библиотеке Љиљана Кнежевић упознала је амбасадора са радом и активностима библиотеке.

„Матична библиотека је једна од најзначајнијих културних и образовних институција у сарајевско-романијској регији и са својих шеснаест одјељења и фондом од 115000 књига знатно помаже у образовање дјеце и одраслих на овој регији", истакла је директорица Матичне библиотеке.

Приликом посјете Матичној библиотеци његова екселенција Мулај Абес Кадири обећао је да ће амабасада Краљевине Мароко у Босни и Херцеговини финасијски подржати опремање тонског студија за рад Одјељења за слијепа и слабовида лица Матичне библиотеке.

„Библиотеке су веома значајана мјеста и за упознавање различитих култура" истакао је овом приликом амбасадор Краљевине Мароко.

Осим својом основном дјелатношћу прикупљања, обраде и издавања библиотечке грађе у корисницима доступним форматима, Матична библиотека се бави и издавачком дјелатношћу, која обухвата штампање књига, те тонско снимање, обраду и умножавање књига у звучном mp3 формату, а до сад је уз помоћ Радио и телевизије Источно Сарајево снимљено 20 нових звучних књига.

Опремањем студија за снимање нових звучних књига Матична библиотека ће бити у могућности да одмах уз сва своја штампана издања објављује и звучне књиге.

Контакт

Стефана Немање 6
71123 Источно Сарајево
Тел: 057 340 305
Факс: 057 320 670
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
ЈИБ: 4400545020001