Представљање издања Матичне библиотеке на Сајму књига у Београду

Promocija izdanja Matične bibliotekeМатична библиотека Источно Сарајево је на сајму књига у Београду представила нова издања објављена у току ове године.

Промоција књига „Седми дан“ Горана Врачара и „Само на свијету“ Жељка Пржуља одржана је у сали Иво Андрић.

Роман књижевника Горана Врачара „Седми дан“, који из психилошког угла покушава да сагледа компликоване односе између мушкараца и жена, представљен је мултимедијално.   Роман је једна прича о свакодневици, прича о томе шта остане кад љубави нестане, када на мјесто страсти засједне рутина.

На Београдском сајму промовисан је и двотомни роман „Сами на свијету“ Жељка Пржуља. Први дио романа је „Књига почетка“, а други се зове „Књига окончања“. Роман прати збивања у Сарајеву, БиХ, СФРЈ и свијету од 1990. до 1996. године.

„Далеко од књижевне чаршије, у Српском Сарајеву, Жељко годинама не престаје да привлачи пажњу књижевних зналаца. Од „Браће по улици“ преко „Последњих племића“ и „Владике“, па до „Руке анђела“, Жељко пише. То није писање. То је харакири пред огледалом. Умаче перо у крв и записује. Ни једној ради не да да зарасте.“, рекао је Небојша Јеврић представљајући роман „Сами на свијету“.

Поред промоције нових издања, посјета Сајму била је прилика за обнову књижног фонда. Матична библиотека Источно Сарајево обогатила је књижни фонд у свим одјељењима са двјеста двадесет нових наслова.

Контакт

Стефана Немање 6
71123 Источно Сарајево
Тел: 057 340 305
Факс: 057 320 670
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
ЈИБ: 4400545020001