Промоција књиге "Духови дуж Дрине"

Ангелина Петровић - Духови дуж ДринеУ Матичној библиотеци, у четвртак, 23. Маја, у 19.00 часова одржаће се промоција књиге „Духови дуж Дрине“ Ангелине Петровић.

Ангелина Петровић рођена је у Довлићима (Источно Сарајево). Завршила је Вишу железничку школу у Београду, потом студије на Техничком факултету Михајло Пупин у Зрењанину и стекла диплому о високом образовању и стручном називу дипломирани инжењер производног менаџмента. Радила као професор физике у гимназији у Обреновцу. Неколико година предавала је у српској школи у Берну, у Швајцарској, гдје је објављивала кратке приче и пјесме у часописима за дијаспору. Године 2011. објавила први роман под насловом "Психа" који је награђен књижевном наградом Пегаз. Исте године објављена је кратка прича "Степеник" у Антологији "Пегаз печат времена". Члан је Удружења књижевника Србије и носилац националног признања Златна значка за 2014. годину које се додељује за допринос у области стваралаштва и културе. ИК "Арте" додељује јој признање Књижевница 2014. године, а новеле "Кожа" проглашава књигом године. Роман "Свештеник" нашао се у првих тридесет романа номинованих за Нинову награду. Инспирацију и надахнуће проналази у делима Достојевског, Толстоја, Ремарка, Гетеа, Шилера, док су јој узори из српске књижевности Иво Андрић, Десанка Максимовић и Милош Црњански.

До сада је из штампе изашло шест романа и једна збирка новела.

 

 

О роману „Духови дуж Дрине“

Крајем деветнаестог вијека, једне мрачне ноћи, рођена је дјевојчица. По древним вјеровањима рођена је са посебним даром који Србији може донијети крвопролиће уколико се одмах не убије. Мајка оставља новорођенче и поруку о њеном поријеклу у близини једног манастира. Сакривена међу зидинама, Анастасија током одрастања проживљава тешку драму због жига којим је обиљежена, али постаје и једини свједок свих злочина почињених унутар манастира.

Почетком овог вијека новинарка Дрина наћи ће се на рубу живота од тренутка када буде оптужена за тежак злочин. Инспектор задужен за случај отпочеће истрагу. Када схвати да траг води у далеку прошлост, покушава да пронађе мистериозни сеф који повезује двије жене. Једини начин да спаси Дрину је суочавање са мртвом Анастасијом. Тајна обавијена велом судбине, историје, злочина и једна страшна истина коју нико никада није успео да открије…..

 

Контакт

Стефана Немање 6
71123 Источно Сарајево
Тел: 057 340 305
Факс: 057 320 670
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
ЈИБ: 4400545020001