Стево Калуђерчић, учитељ и васпитач

Stevo Kaludjercic sa porodicomУ оквиру Научног скупа „Наука и стварност“ који је одржан на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву од 19. до 22. маја, приказана је изложба „Заборављени сарајевски Срби – Стево Калуђерчић, учитељ и васпитач“.

Опширније: Стево Калуђерчић, учитељ и васпитач

Живот и дјело Риста Трифковића

Ристо ТрифковићИзложба „Живот и дјело Риста Трифковића прва је у циклусу виртуелних изложби које приређује Матична библиотека Источно Сарајево.

Опширније: Живот и дјело Риста Трифковића

Кина и ми: приче малих градова

Izložna Kina i mi: priče malih gradovaУ Културном центру у Источном Новом Сарајеву отворена je изложба фотографија "Кина и ми: приче малих градова", коју су приредили студенти и професори Катедре за синологију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Опширније: Кина и ми: приче малих градова

Изложба у НБ Источни Стари Град

Izložba u NB Istočni Stari GradУ Народној библиотеци у Источном Старом Граду промовисана је књижевна студија „Живот и дјело Риста Трифковића“ аутора Душана Зуровца, коју је објавила Матична библиотека Источно Сарајево.

Опширније: Изложба у НБ Источни Стари Град

Сопронова печатња

Сопронова печатњаМатична библиотека Источно Сарајево у сарадњи са Народном и универзитетском библиотеком Републике Српске организовала је данас промоцију књиге "Сопронова печатња" и истоимену изложбу који описују оснивање и рад прве модерне печатње у БиХ.

Опширније: Сопронова печатња

Контакт

Стефана Немање 6
71123 Источно Сарајево
Тел: 057 340 305
Факс: 057 320 670
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
ЈИБ: 4400545020001