Збирка издања у дигиталном формату

Digitalna zbirkaПоштовани читаоци, због ситуације у којој се сви налазимо, потрудили смо се да Вам обезбиједимо одређени број наслова у PDF формату.

Опширније: Збирка издања у дигиталном формату

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

ObavještenjeУ складу са препорукама Владе Републике Српске, а које се односе на превенцију ширења болести COVID-19, доносимо

Опширније: ОБАВЈЕШТЕЊЕ

Промоција часописа "Нова Зора"

Промоција часописа "Нова зора"У Источном Сарајеву представљен је часопис "Нова Зора" који је, према ријечима његовог главног уредника Милоша Ковачевића, чувар српских националних и културних интереса.

Опширније: Промоција часописа "Нова Зора"

Читаоци донирали 3500 књига

Novogodišnja jelkaМатичној библиотеци Источно Сарајево у прошлој години читаоци су донирали 3.500 књига, од којих је дио задржан, а дио поклоњен другим установама, изјавила је Срни библиотекар Слађана Братић.

Опширније: Читаоци донирали 3500 књига

Бесплатан упис за најбоље читаоце

Srećna Nova 2020. godinaПоштовани читаоци, драги сарадници и пријатељи Библиотеке, захваљујемо се што сте пратили, учествовали и подржали наше активности у протеклој години.

Опширније: Бесплатан упис за најбоље читаоце

Поетско музичко вече за Ивану

Поетско музичко вече за ИвануУдружење књижевника Републике Српске и Матична библиотека Источно Сарајево организују Поетско музичко вече за Ивану.

Опширније: Поетско музичко вече за Ивану

Представљање издања Матичне библиотеке на Сајму књига у Београду

Promocija izdanja Matične bibliotekeМатична библиотека Источно Сарајево је на сајму књига у Београду представила нова издања објављена у току ове године.

Опширније: Представљање издања Матичне библиотеке на Сајму књига у Београду

Промоција романа „Кад ће срећа па се зарати“

Promocija romana "Kad će sreća pa se zarati"У Матичној библиотеци Источно Сарајево промовисан је роман „Кад ће срећа па се зарати“, књижевника и професора Универзитета у Источном Сарајеву, Саше Кнежевића.

Опширније: Промоција романа „Кад ће срећа па се зарати“

Међународни дан бијелог штапа

Zvučne knjigeМеђународни дан бијелог штапа је свјетски празник који се обиљежава сваког 15.октобра почевши од 1964. године.

Опширније: Међународни дан бијелог штапа

Промовисане „Одбачене пјесме“ Даре Секулић

Dara SekulićСтихови Даре Секулић још једном потврђују њен ранг најистакнутије живе српске пјесникиње, истакао је током вечерашње промоције њене збирке "Одбачене пјесме" у Источном Сарајеву књижевник Стеван Тонтић.

Опширније: Промовисане „Одбачене пјесме“ Даре Секулић

Округли сто завичајних одјељења

Okrugli sto zavičajnih odjeljenjaУ организацији Народне библиотеке „Стеван Самарџић“ из Пљеваља одржан је  други округли сто завичајних одјељења на тему „Екологија као предметна одредница у завичајним фондовима“.

Опширније: Округли сто завичајних одјељења

Контакт

Стефана Немање 6
71123 Источно Сарајево
Тел: 057 340 305
Факс: 057 320 670
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
ЈИБ: 4400545020001